Hemmakontor i källaren

Uncategorized | lördag september 23 2017 8:34 f m | Comments (0)

Igår hade vi familjeråd vid middagsbordet. Anledningen till detta var den ständigt pågående diskussionen om vad vi ska göra med vårt källarutrymme. Vi har en stor källare med ett relativt nyrenoverat badrum som står tom, bortsett från någon gammal soffa och ungarnas skidutrustning. Tanken är att vi ska inreda den till ett eget krypin till barnen men än så länge är de nöjda med sina rum. Frugan kläckte ur sig att vi borde inreda ett hemmakontor i källaren, och jag var inte sen med att haka på idén. Vi är båda i behov av en kontorshörna, frugan för sin nätshopping och jag för både bokföring och pokerspel. Barnen har varsin surfplatta så för dem spelar det mindre roll vad vi gör med utrymmet. Sagt och gjort, idag ska vi beställa kontorsstolar online och i helgen är det tänkt att vi ska få ordning på allt. Ska bli spännande att se slutresultatet.

Händer framför en laptop

Dags för fiskeresa till Lappland

Uncategorized | måndag augusti 7 2017 8:34 f m | Comments (0)

Sverige är egentligen ett av världens vackraste länder just för vår natur. Vår oslagbara natur som främst finns uppe i Norrland och Lappland. Dock har även de platta fälten i södra Sverige sin charm med, det skall man inte sticka under stol med. Jag har dock äntligen bokat en fiskeresa till vackra Lappland som jag ser framemot. Att vara ute till havs är så tillfredsställande och lugnande för både själ och sinne. Inget spa i världen kan ersätta det riktiga lugnet man får när man vistas ute. När det är helt människofritt och det enda man hör är ljuden från naturen. Resan är ju dock hyfsat snart men sån tur är har jag hittat en fiskebutik på nätet där jag kan inhandla de redskap som saknas. Både smidigt och bekvämt för jag hatar att fysiskt gå runt i affärer och leta.

Fiska i vackra Lappland

Världens sämsta föräldrar

Uncategorized | fredag november 27 2015 4:20 e m | Comments (0)

Idag är en dag när alla våra barn tycker att vi är dåliga föräldrar. Alla och alla, nu lätt det som vi har 23! Maten är dålig, veckopengen snål och tydligen är vi efterblivna också.

Vi får vara glad att ingen av våra barn verka ha tankar på att bli författare i alla fall.
vbvbvbv

Gamla vänner, nya tider

Uncategorized | tisdag april 16 2013 6:09 e m | Comments (0)

Det var verkligen superkul att träffa min gamla pluggkompis igen, även om man kanske får mer tid att prata när det inte är barn med. Men vi hann diskutera allt från hennes nya romans med någon mystisk man som tydligen är jättelik skådespelaren Ed Harris, till renoveringar av kök och badrum. Vi har ju ungefär samma smak, hon och jag, så man skiljs alltid åt full av matnyttiga tips. Och jag är verkligen sugen på att renovera lite hemma, men när är man inte det … Det vore verkligen toppen med lite nya kakelgolv och någon ultramodern spis. Det känns som att alla våra vänner har fixat upp sina hem, men vårt har sett likadant ut sedan vi flyttade in. Men när man har massa ungar att se efter hela tiden blir det ju inte så mycket tid över till annat. Det är helt enkelt alltid något som har högre prioritet än en själv nu för tiden. Ibland önskar jag bara att jag kunde vrida tillbaka klockan till studietiden, när livet var som allra friast. Å andra sidan hade jag aldrig några pengar då, så jag kunde inte göra så mycket i alla fall. Studiemedlet räckte ju i max en vecka …

Så här kul bodde man förr i tiden ...

Så här kul bodde man förr i tiden …

 

 

 

Hallonsaft

Uncategorized | torsdag april 11 2013 7:46 e m | Comments (0)

Nu är det snart dags för våren, tänkte jag härom dagen. Men det dröjde inte många minuter innan jag såg att himlen mulnade till och en rejäl snöstorm drog in. Än så länge är det således långt kvar tills solen och värmen anländer på riktigt. Så i väntan på denna får jag fortsätta drömma om det som komma skall.

Trött av allt mörker och frånvaro av gröna växter och sol, så har jag i veckan mest sysslat med vardagliga saker. Dels så har jag ordnat med en ny försäkring till bilen och i tisdags överraskade jag hela familjen genom att göra tacos. Det är verkligen en helt underbar rätt att äta och alla tycker om den, till och med min gamla farmor.

Nu ska jag försöka vila lite, för till helgen kommer en gammal vän till mig som jobbar som mäklare linköping. Det ska bli himla kul att ses och som vanligt är jag säker på att vi kommer hitta på ett och annat bus tillsammans. Det har vi gjort varje gång vi träffats ända sedan vi såg varandra första gången på universitetet. Men då var det lite mer alkohol inblandat. Idag får vi nöja oss med att dricka hallonsaft tillsammans med mina barn.

DownloadedFile-172

Vad ger man en tonåring?

Uncategorized | lördag mars 2 2013 1:18 e m | Comments (0)

I helgen fyller äldsta dottern år och det är ju inte helt lätt att hitta en bra present till en tonåring. Ok om man har råd att köpa en bil eller en ponny, men kort sagt: det har inte vi. Jag tänkte snarare att hon skulle uppskatta en trevlig parfym, det är ju aldrig fel. Jag minns när jag fyllde 16. Vi bodde ute på landet i Norrland och allt jag ville ha var en egen skoter. Jag brukar fortfarande bli sugen på att åka upp och bränna runt i skogen, det finns ingenting roligare. Men när man bor i storstaden är ju inte snöäventyr prio ett direkt. Speciellt inte när man har jobb och barn att tänka på. Men jag tycker ändå att det vore roligt om mina egna barn började intressera sig för naturen lite mer, att vara i det vilda är en perfekt kontrast till världen de växer upp i. Men de skulle förmodligen tycka att det var en usel idé att hyra en stuga och lämna staden, deras liv kretsar ju kring tv-spel, vänner, skola och typiska storstadsaktiviteter. Det blir nog ingen skoteråkare av min dotter, men hon kommer att dofta godast i klassen i alla fall!

snöskoter

Smycken som present!

Uncategorized | söndag februari 10 2013 3:22 e m | Comments (0)

För några dagar sedan fyllde min vän år och dagarna innan funderade jag på vad jag skulle köpa. Det är alltid svårt att ge presenter till goda och nära vänner eftersom man är förväntad att ge något riktigt bra, eller snarare något som är väl genomtänkt. Jag visste sedan tidigare att min vän älskar allt som har med bling bling att göra. Jag begav mig således till en smyckesbutik men kunde inte riktigt hitta någonting som var hennes stil. Tillsist, när jag nästan helt givit upp hoppet, och satt hemma och surfade, hittade jag en sida som sålde fantastiska smycken. Jag beställde och bara några dagar senare kom de hem i brevlådan. Jag blev verkligen glad när jag såg dem. De var helt i min väns smak, och i min egen också för den delen. När så födelsedagsfesten var igång och min vän skulle öppna presenterna så inträffade något roligt. Då min vän öppnade min present började hon plösligt att gråta. Det visade sig nämligen att hon hade haft ett par liknande smycken då hon var liten. Dessa var nu borttappade. Så, med min present fick hon inte bara en födelsedagspresent, utan även på ett sätt åter hennes barndoms favoritsmycken. Det var ett lustigt sammanträffande.

 

Födelsedagspresent

Familjen åkte på kryssning!

Uncategorized | måndag februari 4 2013 3:18 e m | Comments (0)

För någon månad sedan bestämde vi oss för att åka på en kryssning. Vart visste vi inte, men att en sådan resa skulle bli av kände vi alla var nödvändigt. Jag och min man hade nämligen tidigare pratat om hur roligt vi hade haft det då vi som unga gett oss iväg på en kryssning i Karibien. Men eftersom vi nu hade barn så var det inte tal om att åka iväg så lång. Istället bestämde vi oss för att åka på en kryssning i medelhavet med msc Cruises. Det visade sig bli en upplevelse som vi aldrig kommer att ångra. Redan när vi klev på båten så förstod vi att det här var det perfekta sättet att spendera en semester på. Hela familjen kunde göra precis vad de ville utan att det fanns någon risk att vi tappade bort varandra. Jag och mannen låg mest och solade medan barnen lekte runt tillsammans med sina nyfunna vänner. När vi kom hem för en vecka sedan var vi alla bruna och glada. Det enda som saknades var ett par barnskor som vi var tvungna att köpa nya. Dessa hade lillen glömt var i lekhörnan på båten. Att åka på kryssning är någonting jag verkligen rekommenderar!

Kryssningen

 

Headhunting efter en ny chef

Uncategorized | torsdag januari 31 2013 8:28 f m | Comments (0)

Nu skall vi rekrytera personal till jobbet, bland annat skall vi använda oss av headhunting och vi kommer att använda ett search företag som heter PURE search för att försöka hitta rätt personer. Den svåraste rollen är en ny chef. Det är ju väldigt kritiskt att hitta rätt person för uppdraget, det gäller naturligotvis alla positioner i bolaget men just en ny chef (VD) är extra kritiskt eftersom hen måste fungera, det är dyrt och tidsödande att rekrytera ledande befattningar och om man måste göra om detta så blir det väldigt kostsamt + att det strular till hela organisationen.

Executive search

Executive search är ett uttryck som används inom HR-branschen, det är synonymt med headhunting och innebär att man aktivt söker (search) efter kandidater på olika sätt. Via egna nätverk, via rekryteringsnätverk och så vidare. Man ringar in lämpliga kandidater och kartlägger dem innan man tar kontakt med dem. När kontakt är etablerad brukar normalt searchföretaget hålla initiala intervjuer med kandidaterna oftast vet kandidaten bara att det finns ett erbjudande, inte exakt vad det handlar om eller vilket bolag som ligger bakom erbjudandet. En intressant process tycker jag som invovlerar en ganska stor portion detektivarbete. Så nu hoppas jag att vi komemr att hitta ett par intressanta personer att förstärka företaget med så att vi står rustade inför framtiden!
Headhunting & executive search

Trasig bil igen

Uncategorized | onsdag januari 16 2013 2:30 e m | Comments (0)

Det är så typiskt, nu har bilen gått sönder igen! Jag vet att min bil inte är den nyaste och den bästa, då det trotts allt inte är första gången det är fel på den, men samtidigt så kan jag inte skiljas ifrån den heller då jag gillar den alldeles för mycket och tror att den trotts allt har ett par år kvar att leva. Som tur är har jag sådana snälla vänner som alltid ställer upp när det behövs och som dessutom vet hur man lagar en bil. Jag fick dessutom rekommendationen att kolla upp reservdelar till bil på internet för att hitta så bra priser som möjligt. Jag hittade bland annat den här sidan där man kan läsa om olika ställen som säljer just reservdelar, vilket alltid är bra när man har svårt att bestämma sig.

94933_1348705312
Man får vara glad att bilen inte ser ut såhär!

Nu till något helt annat. Jag tittade på tv-serien Beck häromdagen, den är ju bara så bra, det måste väl ändå de flesta hålla med mig om. Jag kan se de avsnitten jag har hemma om och om igen! Kompis till en av mina bekanta har ett finger med i en tv-serien, vilket jag tycker är väldigt roligt. Jag fick veta detta för inte alls så längesen och blev såklart inspirerad till att titta på serien ytterligare en gång. Dessutom är det skönt att skingra tankarna lite från bilproblemet jag har.

Nästa sida »