Kylan håller i sig

Livet i övrigt | söndag januari 17 2016 10:06 f m | Comments (0) Tags: , , , , ,

Vilken varga vinter vi har fått! Dessutom verkar det som kylan håller i sig. Varje morgon när vi vaknar är det cirka 15 grader på nedre våningen. Jag drar mig för att kliva upp. Det tar ett bra tag att få upp temperaturen i huset med vedeldning i panna.

Jag har börjat att kolla runt efter en komplementerande lösning och fastnat för en luftvärmepump. Jag har läst på VUAB.SE och även fått dem rekommenderade av en granne. Det går att ställa in värmepumpen på önskat antal grader och sedan sprider den varmluft så att det blir en behaglig temperatur. Som ni förstår så går det snabbt att få upp temperaturen där den sitter.

Det är såklart även väldigt praktiskt när man är bortrest så att inget fryser sönder. Som det har varit nu är det tur att vi har goda grannar som kan lägga in i pannan när vi är borta. Vi har så klart även elektriska element, lösa, men tycker inte att de är så bra. Det handlar även om säkerhet för barnen, det är lätt att springa in i ett elemnet som står på golvet.

Personligen tycker jag även att dessa värmepumpar ligger i tiden och känns som ett mer miljövänligt alternativ. Det finns olika pumpar som går att koppla in till den redan befintliga värmekällan om någon använder sig av bergvärme exempelvis.

Ska bli skönt att slippa elda varje morgon och flytta in till 2010-talet istället 😉
er

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed. TrackBack URI

Lämna en kommentar

You must be logged in to post a comment.