Nu är jag redo!

jakt | onsdag september 14 2016 12:01 e m | Comments (0) Tags: , , ,

Så nu är det sista inhandlat inför jakten. För varje år som jag jagar lär jag mig något nytt. Skrattar fortfarande och tar på mig skämskudden inför tanken på min första älgjakt. Jag spatserade ut i skogen med jäkligt snygga jaktkläder men galet opraktiska. Fick avbryta första dagen efetrsom skorna inte var anpassade för vädret. I år behövdes verkligen inte mycket nytt alls. Det enda jag köpt är en bilmatta till bagageutrymmet. Måste ha en med lite högre kanter så att det inte luktar lik i bilen sedan. Det är lätt att det kommer blod med på utrustningen och det vill jag inte ha i min nya bil. Bilmattor är ju lätta att städa. Bara ut med dem och köra med högtryckstvätten. Köpte min nya bilmatta på nätet på en sida som säljer billiga bildelar online. Det är en matta med högakanter som gör att inget kan rinna ner på själva bilen. Dessa bilmattor är ju superbra även under vintern eftersom både grus, tö och lera fastnar. Billig investering som höjer värdet på bilen.

10 oktober är det älgjakten börjar för mitt jaktlag. För många har den redan börjat. Själv är jag redo och väldigt taggad. Jakten är en av årets höjdpunkter. Det är kamratgemenskapen blandat med adrenalinet som gör den till en sådan magisk upplevelse.
dhhuddd

Nya fiskespön

jakt | onsdag juni 17 2015 2:54 e m | Comments (0)

Sådär ja, nu är sommaren här med allt vad det innebär. Vi brukar försöka att hitta på något nästan varje kväll den här perioden, även om ingen av oss gått på semester ännu. Det är ju enbart ett par få dagar till innan det går mot mörkare tider igen. Det gäller att ta tillvara på de ljusa sommarkvällarna. Det får såklart inte vara något avancerat men en sak som vi ofta gör på lediga kvällar och helger är att fiska. Det är ett gammalt intresse jag har, och makan gillar det också. Det blir mest att vi kastar från strandkanten. I år har vädret satt käppar i hjulen för oss, så det har inte alls blivit så ofta som vi vill. Fast det hindrade inte mig från att besöka Happy Angler och beställa hem nya spön för i år. Är ni intresserade av fiske och på jakt efter bra prylar till rimliga priser är det sajten ni ska besöka. Ett stort utbud och snabb leverans. De har även bra grejer för barn så det är inte enbart en sida för rutinerade fiskare.
difk

Dags att förbereda sig inför jakten

jakt | söndag maj 31 2015 9:12 f m | Comments (0) Tags: , , ,

Sista dagen av maj och sedan får vi nog säga att det sommar och inte vår. Jag gillar sommaren, det innebär nämligen att det nästan är höst. Höst som alla vet innebär älgjakt!! De går givetvis att jaga andra bytesdjur året runt men älgjakten är speciell. Vi i jaktlaget brukar träffas tre dagar under sommaren och fixa inför kommande säsong. Vi går igenom vad det är vi behöver köpa gemensamt men även så ordnar vi vid jaktstugan. Röjer sly, gör i ordning slaktplatsen osv. Det hela brukar avsluats med en älgfilémiddag där fruarna är inbjudan.

De gemensamma inköpen vi gör röstas fram. Vill jag ha en superlyxig bössa så får jag såklart betala den själv. Däremot så finns det exempelvis prylar som gör eftersök lättare och det påverkar ju hela jaktlaget positivt så då bekostar vi den gemensamt. Alla behöver inte ha en sådan utan det räcker med en, men hela jaktlaget har rätt att använda lasersiktet. Förra året köpte vi ett gps till jakten. Eftersom det kommit in både björn och varg i vårt jaktområde kände vi att vi ville sponsra hundförarna med detta. Det är alltså en GPS som fäst på hundens halsband eller reflexväst och som sedan gör att hundföraren har pejl på vart hunden är. Skogen är stor och hundarna är en viktigt del av jaktlaget. Nu när tekniken finns och faunan i skogen har ändrats ansåg vi detta vara prio ett förra året. Det har kommit otroligt mycket tekniskt utrustning som underlättar jakten.
wolf